Rioolwacht B.V.

Rioolverstopping


Het is niet altijd mogelijk om een verstopping van het riool te voorkomen maar er kan wel degelijk aan meegewerkt worden om het tot een minimum te beperken.
Hieronder volgt een opsomming van kleine wetenswaardigheden waar u zelf alvast rekening mee kunt gaan houden om problemen met uw riool te voorkomen, want voorkomen is beter dan genezen.

Gebruik uw toilet of schrobput niet als afvalbak, dat wil zeggen dat er geen vetresten, etensresten, verfresten of andere soorten van afval in geloosd mogen worden. Mocht dit onverhoopt toch gebeuren vergeet dan niet om alles vooral goed na te spoelen zodat het niet de kans krijgt om een rioolverstopping te veroorzaken.

Wees voorzichtig met het gebruik van teveel toiletpapier, een grote hoeveelheid toiletpapier in het toilet zal onherroepelijk zorgen voor een rioolverstopping, ook hier geldt goed naspoelen met voldoende water. Mocht een toilet toch gaan verstoppen controleer dan eerst of alle andere voorzieningen nog wel goed weglopen bijvoorbeeld wasbakken, douche, bad en keuken. Als alleen de toilet verstopt zit is dit meestal veroorzaakt door een te grote hoeveelheid toiletpapier, probeer met een gootsteenontstopper (floeper) om de verstopping er doorheen te duwen, als dit lukt wederom goed naspoelen met voldoende water.

© 2019 Rioolwacht B.V. | Powered By XSL sites links
afvoer ontstoppen afvoer verstopt douche ontstopping doucheputje verstopt gootsteen ontstoppen loodgieter friesland loodgieter groningen loodgieter leeuwarden ontstoppen riolen riolering ontstoppen riolering ontstopping riool camera inspectie riool ontstoppen riool problemen riool reinigen rioollucht rioolproblemen rioolstank verstopping toilet verstopte afvoer verstopte regenpijp wc verstopping wc verstopt wc-stank